2 dagar kvar

Nu är det nära, så nära att det nästan bränns! Resväskan har börjat packas och det roliga jobbet att börja tvätta allt som skall med. Hejdå-kalaset har börjat och man skall helst hinna träffa alla minst två gånger innan det är dags att åka.

Vi har inte berättat så mycket om hur allt kommer att bli när vi väl kommer ner, för vi har inte så stor koll än så länge. Men det vi vet är att vi kommer bo i ett kollektiv, ganska centralt, väldigt nära Stephansdommen tillsammans med 3 österrikare. Vi har lite kontakt med dem och de verkar väldigt trevliga. På torsdag skall de ställa till med välkomstfest för oss och hejdåfest för den killen som vi skall hyra rummet av. Det passar oss perfekt, killen som vi skall hyra av han skall också på utbytesstudier som ERASMUS-student. Han skall till Rom. Rummet hittade vi via en bostadsförmedling på nätet. Vi har alltså valt att inte ta hjälp av universitetet där nere.

De första dagarna på plats skall vi bara ägna oss åt att aklimatisera oss och lära oss hitta till universitetet. På måndag om en vecka idag så börjar vi med en intensivkurs i tyska som skall pågå i tre veckor innan själva studierna drar igång. Jag hoppas jag hinner lära mig allt på tre veckor.

 

Annonser

Om visitingvienna

Vi är två studenter som läser vid Luleå tekniska universitet och den här bloggen kommer handla om vår tid som utbytesstudenter vid TU Wien.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s