Dag 2

Hallo,

Idag är en kallt dag här i Wien, vi har ingen termometer men vi tyckte vi hörde att det var -14 grader. Vi trotsade kylan och gav oss ut på stan med våra lägenhetskamrater. Vi tog U-bahn mot centrum där vi köpte nya telefoner och simkort så nu har vi nya telefonnummer.

Efter en kaffepaus så lämnade Christian oss och Maria tog med oss på sightseeing, det var fantastiskt! Vi såg massor med fina gamla byggnader, bland annat Haupt Univärsität Wien som var sagolikt, nästan som Hogwards. Jättefint helt enkelt och vi gick in och tittade på allt möjligt och besökte biblioteket och ett studierum. Vi såg också parlamentbyggnaden, det slottet där den omtalade balen hölls förra veckan, rådhuset och mer där till. Allting är så himla vackert.

När vi höll på att frysa fingrarna av oss tog vi en fika på ett av alla ställen. Där åt vi massor av wienerbröd bland annat ett som man alltid äter vid fasching, typ som en donut med sylt i. Jag känner att det här kommer bli en farlig termin med alla wienerbröd och sötsaker.

Sedan gick vi och shoppade lite på Mariahilferstrasse, en stor shoppinggata. Sedan övade vi på att ta rätt U-bahn hem så att vi skall hitta. Men vi har sådan tur som har de som bor här för de visar och hjälper oss med allting.

Auf Wiedersehen!

Annonser

Om visitingvienna

Vi är två studenter som läser vid Luleå tekniska universitet och den här bloggen kommer handla om vår tid som utbytesstudenter vid TU Wien.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dag 2

  1. Storasyster Stenholm skriver:

    Åh va fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s