Mozarts stad

Igår tog vi och några vänner en dagstripp till Salzburg. Vi klev upp klockan 4 för att hinna med första tåget så vi skulle ha hela långa dagen på oss. det var näst intill outhärdligt men vi gjorde det.

I Salzburg  började vi dagen med frukost på ett jätte mysigt café.Sedan kikade vi på Mozarts hus, den stora fästningen, promenerade på en uråldrig vacker kyrkogård, klappade hästar, promenrade på de små mysiga gatorna med små söta skyltar hängandes över varje butik. Vi klev in i en Swarovski-butik och drömde oss bort, åtminstone jag men höll plånboken väldigt stängd. Vi tittade på kyrkor, besökte någon slags Red Bull-butik där det var lite utställning, grundaren skall komma från Österrike och deras huvudkontor ligger i Salzburg så detta var någon slags butik helt tillägnad Red Bull med kläder och prylar. Vi provade tyrolerhattar och självklart åt vi Mozartkugeln. Vi hittade en butik som var överbelamrad med ägg och julgranskulor så långt ögat kunde nå. Det regnade på förmiddagen vilket var lite tråkigt men efter lunch sken det upp och vi avnjöt en glass på torget och tittade på alla turister. Framåt kvällen åkte vi hem trötta men nöjda. Idag fyller Leyton år, så vi skall fira i eftermiddag med lite Volleyboll utomhus!Bis bald!

Annonser

Om visitingvienna

Vi är två studenter som läser vid Luleå tekniska universitet och den här bloggen kommer handla om vår tid som utbytesstudenter vid TU Wien.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s